Scroll Top

Shopware vs. Shopify: Hvilken e-handelsplatform er den rigtige for dig?

Når det gælder e-handelsplatforme, så kan det være afgørende for din virksomhed, at du vælger den helt rigtige løsning fra starten. To af de mest populære platforme på markedet til mellemstore virksomheder er lige nu Shopware og Shopify.

Shopware er kendt for sin fleksibilitet og skalerbarhed, mens Shopify er kendt for sin brugervenlighed og imponerende app-butik. I dag dykker vi dybere ned i forskellene mellem Shopware og Shopify og fremhæver fordele og ulemper ved hver platform for at hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Da der efterhånden findes så mange forskellige webshop løsninger, er det vigtigt at man bruger lidt tid på at undersøge markedet og få valgt den løsning som er perfekt til lige netop jeres virksomhed.

Shopware vs. Shopify: De vigtigste forskelle

Shopware og Shopify har nogle væsentlige forskelle, der adskiller dem fra hinanden. Shopware er en tysk-baseret open source e-handelsplatform, der giver dig langt større fleksibilitet og tilpasningsmuligheder.

Shopify er en canadisk-baseret cloud-hostet e-handelsplatform, der tilbyder en intuitiv brugerflade og en omfattende app-butik. Her er nogle af de vigtigste forskelle mellem de to platforme:

Shopware

Shopware er en open source-platform, hvilket betyder, at kildekoden er åben for alle, der har lyst til at lege med den. Fordelen ved en open source løsning, er at det giver mulighed for ubegrænset tilpasning og langt større fleksibilitet. Det kan være en stor fordel for virksomheder, der har brug for unikke egenskaber og funktioner.

Noget af det mest imponerende ved Shopware er dets brugervenlige interface og administratorpanel som er intuitivt og gennemtænkt. Der er et søgefelt, som giver dig adgang til alt fra ét sted. Du kan relativ nemt og hurtigt koble nye sprog eller endda helt nye webshop til din eksisterende platform. Noget som i mange andre systemer ofte kan være en lidt større opgave.

Shopware tilbyder også en række tilpasningsmuligheder, herunder temaer, plugins og moduler. Derudover er Shopware meget skalerbart, hvilket gør det til et ideelt valg for virksomheder med stor trafik.

Derimod er Shopware er måske ikke egnet til virksomheder med begrænset tekniske ekspertise/ressourcer. Platformen kræver en vis teknisk knowhow at opsætte, tilpasse og administrere.

Shopify

Shopify er en cloud-hostet platform, hvilket betyder, at virksomheder ikke behøver at bekymre sig om hosting eller vedligeholdelse af platformen. Noget der for mange virksomheder kan være en stor fordel og tidsbesparende.

Shopify tilbyder en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt for forhandlere at oprette og administrere deres onlinebutikker. Derudover tilbyder Shopify en omfattende app-butik med over 6.000 apps at vælge imellem, så virksomheder kan udvide funktionaliteten i deres butik. Desværre er størstedelen af disse apps abonnement baseret, så har man for mange ekstra funktioner, kan det hurtigt blive dyrt i længden.

Shopify er ofte ikke egnet til virksomheder, der kræver en høj grad af tilpasning. Selvom der er tilpasningsmuligheder til rådighed, er de begrænsede sammenlignet med Shopware. Derudover kan Shopifys prissætning være en ulempe for virksomheder med høj omsætning. Shopify opkræver et transaktionsgebyr for virksomheder, der bruger tredjeparts betalingsgateways, hvilket hurtigt kan løbe op for virksomheder med stor volumen. Med transaktionsgebyr på op imod 2%, vil en månedlig omsætning på 1.000.000 løbe op i 20.000kr, og dertil kommer udgifter til licens, apps osv.

Fordele og ulemper ved Shopware

Ønsker du at starte en webshop så er der en række fordele og ulemper ved at bruge Shopware:

Fordele

Fleksibilitet og tilpasning

Shopwares open source-platform giver mulighed for stor fleksibilitet og tilpasning, hvilket gør det til et ideelt valg for virksomheder, der har brug for unikke egenskaber og funktioner. Derudover kan man tilkøbe en lang række temaer og plugins som hurtigt og nemt kan give den endnu mere funktionalitet end du som standard får i Shopware.

Sikkerhed

Shopware giver virksomheder en bunke af sikkerhedsfunktioner til at beskytte deres webshop og kundedata. Platformen lægger stor vægt på at skabe et sikkert miljø for onlinetransaktioner og bevare kundernes tillid.

Der kommer løbende nye opdateringer (ca. en gang om måneden), med nye funktioner og sikkerhedsopdateringer. Systemet er bygget på nyeste teknologier der som udgangspunkt er mere sikre end mange ældre systemer.

Skalerbarhed

Shopware er en meget skalerbar platform, hvilket gør det til et ideelt valg for virksomheder med meget trafik. Platformen kan håndtere store mængder trafik uden at gå på kompromis med ydeevnen.

SEO-venlig

Shopware er som udgangspunkt temmelig SEO-venligt, så virksomheder kan optimere deres butik til søgemaskiner. Platformen tilbyder en række SEO-funktioner, herunder metatags, sitemaps og URL-optimering. Ønsker man at tage dette til et endnu højere niveau, er det muligt at tilkøbe forskellige mere avanceret SEO moduler.

Stærkt fællesskab

Shopware har et stærkt fællesskab og en stor markedsplads for apps og udvidelser. Dog langt fra lige så omfattende som Shopify’s, som er en af de platforme i verden med flest apps.

Ulemper

Kræver teknisk ekspertise

Shopware kræver en vis teknisk knowhow at sætte op, tilpasse og administrere. Virksomheder med begrænset teknisk ekspertise kan finde det udfordrende at bruge platformen effektivt uden en vis mængde træning og undervisning. Dog er det en rigtig god platform at bruge til den daglige drift af webshoppen, når man lige kommer ind i det.

CMS systemet

Som udgangspunkt er det lidt begrænset hvad du kan opsætte i Shopware’s drag and drop sidebygger. Dog har ikke samme fleksibilitet som man f.eks. finder i systemer som Divi, Elementor eller WPbakery til WordPress. Du har dog mulighed for at tilkøbe forskellige ekstra elementer og dermed gøre det lidt nemmere at opsætte et flot layout.

Ikke en billig løsning

Da det ofte kræver mere tid at opsætte, tilpasse og udvikle ting i Shopware, er prisen på en Shopware webshop typisk lidt højere end f.eks. en Shopify eller WooCommerce webshop. Dog ofte betydeligt billigere, end en tilsvarende løsning i Mangeto 2.
Alt efter mængden af funktionalitet, design og special tilpasninger kan en Shopware løsning hurtigt løbe op i 80-120.000 for en webshop til mindre eller mellemstore virksomheder.

Derudover skal du vælge hvilken Shopware plan du ønsker at bruge – Rise, Evolve, Beyond som har en månedlig pris på 4.000 og på efter. Selvom det for nogle kan lyde af meget, vil det for de fleste være en billigere løsning en andre tilsvarende systemer løber op i om måneden.

Fordele og ulemper ved Shopify

Shopify tilbyder en række fordele og ulemper for virksomheder, der ønsker at oprette en onlinebutik. Her er nogle fordele og ulemper ved at bruge Shopify:

Fordele

Brugervenlighed

Shopify giver dig en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt for forhandlere at oprette og administrere deres onlinebutikker uden ret meget træning. Du kan relativ billigt starte en ny webshop uden behov for en udvikler.

Sikkerhed

Da det er tale om et lukket system som automatisk opdateres, er shopify er en sikker platform, der tilbyder pålidelige sikkerhedsfunktioner til at beskytte virksomheder og deres kunders data.

Stor brugerbase

Den store brugerbase betyder, at du næsten altid kan finde apps, der passer til dine behov. Dog skal du forvente at betale nogle hundrede kroner om måneden for hver app du skal bruge.

Ulemper

Begrænset tilpasning muligheder

Shopifys tilpasningsmuligheder er meget begrænsede sammenlignet med Shopware. Virksomheder, der kræver et højt niveau af tilpasning, vil opleve at Shopify nok ikke er den rigtige løsning til dem.

Transaktionsgebyrer

Shopify opkræver et transaktionsgebyr for virksomheder, der bruger tredjeparts betalingsgateways, hvilket hurtigt kan løbe op for virksomheder med stor omsætning.

Brugervenlighed og tilpasning

Shopify og Shopware adskiller sig markant med hensyn til brugervenlighed og tilpasning. Shopify er kendt for sin brugervenlige grænseflade og omfattende app-butik, hvilket gør det nemt for virksomheder at opsætte og tilpasse deres webshop. Shopware, på den anden side, kræver en vis teknisk ekspertise at sætte op og tilpasse, men tilbyder større fleksibilitet og tilpasningsmuligheder.

Så vil du gerne så i gang med din webshop så hurtigt og nemt som muligt, så er Shopify (eller WooCommerce for den sags skyld) en fin løsning. Har du der imod brug for specielle funktioner, bedre tilpasningsmuligheder, nem integration af ekstra butikker, så er Shopware’s løsning klart at foretrække.

Skalerbarhed

Skalerbarhed er en vigtig faktor at overveje, når man vælger en e-handelsplatform.

Shopify: Når du skalerer, betaler du flere gebyrer, og der er ingen rabatter eller muligheder for at flytte til en anden betalingsudbyder til deres lave pris. Shopify vil straffe dig ved at opkræve et transaktionsgebyr på tredjeparts gateways.

Shopware: er meget skalerbart, hvilket gør det til et ideelt valg for virksomheder med høj trafik.

Priser og betalingsmuligheder

Priser og betalingsmuligheder er vigtige faktorer at overveje, når man vælger en e-handelsplatform. Shopify og Shopware adskiller sig markant med hensyn til priser og betalingsmuligheder.

Shopify opkræver et månedligt gebyr, som hurtigt kan løbe op for virksomheder med store salgsmængder. Derudover opkræver Shopify et transaktionsgebyr for virksomheder, der bruger tredjeparts betalingsgateways, hvilket kan være en ulempe for virksomheder med stort volumen. Hvis du vælger at blive hos deres betalingssystem, kommer du til at betale et større gebyr, end hvis du skulle finde en pris på det åbne marked.

Udviklingsprisen på Shopify er typisk lidt billigere end på Shopware, og med Shopware’s billigste plan Rise, skal du som minimum smide omkring 4.000 per måned. Så for mindre butikker med lille omsætning vil Shopify som regel være en billiger løsning.

Shopware har flere muligheder.

Paid Onprem – Du skal bruge en hostingpartner, og du får support fra Shopware.

PaaS – Fuld kontrol over din kode, sammen med hosting leveret af Shopware.

SaaS – Dette ville være det tætteste på Shopify.

SEO- og markedsføringsfunktioner

SEO- og marketingfunktioner er meget vigtige faktorer at overveje, når man vælger en e-handelsplatform. Shopify og Shopware tilbyder en række SEO- og marketingfunktioner, der hjælper virksomheder med at få deres onlinebutik til at vokse.

Shopify tilbyder en række SEO-funktioner, herunder metatags, sitemaps og URL-optimering. Derudover kan Shopify integreres med en række marketingværktøjer, herunder software til e-mailmarketing og sociale medieplatforme. Har du multishops/flere sprog er det ikke altid muligt at få den SEO url du gerne vil have.

Shopware er også SEO-venligt og tilbyder en række SEO-funktioner, der hjælper virksomheder med at optimere deres webbutik til søgemaskiner. Derudover kan Shopware integreres med en række marketingværktøjer, herunder software til e-mailmarketing og sociale medieplatforme.

Kundesupport og community-ressourcer

Kundesupport og community-ressourcer er vigtige faktorer at overveje, når man vælger en e-handelsplatform. Shopify og Shopware tilbyder pålidelig kundesupport og community-ressourcer til at hjælpe virksomheder med at fejlfinde problemer og udvikle deres onlinebutik.

Shopify tilbyder 24/7 kundesupport via telefon, e-mail og live chat. Derudover tilbyder Shopify en omfattende vidensdatabase og et community-forum, hvor virksomheder kan finde svar på almindelige spørgsmål. Har du ikke en webudvikler eller webbureau til rådighed, så kan denne support være rigtig nyttig.

Shopware tilbyder en række kundesupportmuligheder, herunder telefon, e-mail og live chat. Derudover tilbyder Shopware et aktivt community-forum, hvor virksomheder kan komme i kontakt med andre brugere og udviklere for at fejlfinde problemer og dele ideer.

Problemet med Shopwares kundesupport, er at jo billigere en plan du er på, jo ringere support niveau har du tilgængelig. F.eks. er der ikke telefon og chat support mod i deres Rise plan. Maksimum svartid på e-mail varierer også alt efter ens plan. For nogle kan dette være lidt af en ulempe, at du ikke inden for en time kan få hjælp til det kritiske problemer du måske står med.

Hvilken platform er den rigtige for dig?

Valget mellem Shopware og Shopify kommer i sidste ende an på din virksomheds mål og behov. Shopify er en fremragende mulighed for virksomheder, der prioriterer hurtig og nem opsætning, og som er villige til at betale højere gebyrer for transaktioner.

Shopware er på den anden side et ideelt valg for virksomheder, der har brug for en høj grad af tilpasning og skalerbarhed. Eller for virksomheder som ønsker at tilkoble flere sproglag eller flere butikker uden at betale ekstra for det.

Overvej fordele og ulemper ved hver platform og dit budget, tekniske ekspertise og e-handelsmål, når du træffer din beslutning.

Begge platforme tilbyder pålidelig sikkerhed, SEO- og marketingfunktioner og kundesupportmuligheder, hvilket gør dem til fremragende valg for virksomheder, der opretter en onlinebutik.  Husk dog på at udover funktionalitet og udvidelser, så er der også stor forskel på hvordan det er at sidde og arbejde i systemet som webshop-ejer. Derfor er det ofte også en god ide lige at prøve en demo af systemet, for bedre at få en fornemmelse af hvordan webshoppens back-end fungere og om det er et system du kan se dig selv sidde og arbejde i.

Har du brug for rådgivning inden for valg af webshop er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Skriv en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.